Filmare SOnorizare Imagine

Filmare HD vs Filmare SD

Piata este in crestere si tot mai multi clienti doresc filmare HD sau FULL HD, insa pentru asta trebuie sa detineti un televizor LCD si un Blu-Ray player.

Ceea ce trebuie sa stiti este ca formatul SD este diferit de formatul HD. Calitatea imaginii, redate de camerele SD din ziua de azi, a ajuns la o performanta buna, dar rezolutia la care este redata imaginea de catre aceste camere a ramas in urma pentru aparatura deja existenta pe piata, si a carei cerere este in continua crestere.

HDV (High Definition Video) reprezinta un standard video cu o calitate mai buna a imaginii decat standardul SDV (Standard Definition Video) deoarece rezolutia este mai mare, are un numar mai mare de puncte din care este alcatuita imagine, pixelii mai mici si mai apropiati, rezultand astfel imagini High Definition de pana la 5 ori mai clare, mai realiste si mai detaliate decat formatul Standard Definition.

Imaginea filmata initial in format SD nu mai poate fi imbunatatita si adusa la calitatea HD in timp ce imaginea HD se poate converti in format SD.

Filmarea SD se preda pe DVD si are o rezolutie de 720x576 in timp ce filmarea HD se preda pe Blu-Ray sau pe HDD extern si poate ajunge la o rezolutie maxima de 1920x1080 (FULL HD), existand si alte rezolutii (de ex:1440x1080).

Un DVD classic de 4.7 Gb poate stoca un film de pana la 1ora 30 min, filmat in formatul SD. Avand in vedere faptul ca rezolutia HD este de pana la 5 ori mai mare decat rezolutia SD, proportia se pastreaza si la stocare si aceasta se va face pe Blu-Ray disc (BD) cu o capacitate de stocare de pana la 25 Gb.

In concluzie, livrarea unui film HD se face pe suport Blu-Ray sau HDD extern iar pentru vizionarea filmului aveti nevoie de un media player care citeste BD sau Blu-Ray player si un televizor LCD sau plasma.


Avantajele filmarii HD:

- Semnal video digital, ceea ce presupune o interferenta mai mica in semnalul video si o calitate mai buna a imaginii;

- Mai multi pixeli inseamna o rezolutie mai buna si imagini mai clare si detaliate. Spatiile dintre liniile ce alcatuiesc imaginea sunt mult mai mici;

- Informatia vizuala este de pana la 5 ori mai detaliata decat in SD;

- Cresterea claritatii imaginii si a detaliilor pe ecranele mai mari; imaginea este mult mai placuta si relaxanta pentru privitor. Cu cat televizoarele pe care imaginile HD sunt vizionate sunt mai mari, cu atat mai bine se poate observa calitatea foarte buna a imaginii;

- Culorile vor avea un aspect mult mai realist, fiind foarte apropiate de cele naturale;

- Sunetul in standardul HDTV este Dolby Digital 5.1, permitand astfel transmiterea de sunet full surround;

- Filmul final este furnizat pe Blu-Ray disc sau ca fisier extern pe un HDD extern dar se ofera si copie pe DVD pentru vizionarea pe televizoare clasice.


Pentru cei care doresc filmare HD, trebuie sa fiti siguri ce contracte semnati si ce anume negociati atunci cand achizitionati un serviciu. Sunt persoane care va pot insela promitandu-va filmare HD insa materialul final vi-l ofera pe suport DVD.

Optati pentru pachete de filmare HD care va ofera in final atat filmare HD pe Blu-Ray si/ sau HDD extern cat si filmarea pe suport DVD in formatul SD.

In cazul in care aveti posibilitatea alegerii filmarii in format HD sau Full HD, aceasta este varianta cea mai buna deoarece este de viitor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Nume:

Email:

Telefon:

Mesaj:
Oferim servicii profesionale pentru:

Filmare FULL HD, Fotografie, DJ si sonorizare, editare foto & video, lasere, jocuri de lumini, masina de fum si de baloane.


Ne deplasam in urmatoarele orase:

Bucuresti, Pitesti, Ploiesti, Buzau, Giurgiu, Ramnicu Valcea, Brasov, Predeal, Sinaia, Constanta, Craiova, Campulung, Alexandria, Targoviste


Site-uri partenere:

www.djconu.ro

www.fotograf-nunta-bucuresti.ro

www.dj-nunta-bucuresti.ro